Est脿ndard Passivhaus

Efici猫ncia energ猫tica, qualitat de l鈥檃ire i confort

Avantatges de la construcci贸 Passivhaus

El concepte Passivhaus es va desenvolupar a Alemanya a la d猫cada dels anys vuitanta i constitueix una evoluci贸 de les cases de baix consum energ猫tic.

El seu avantatge principal? L鈥檋abitatge passiu no necessita mecanismes de refrigeraci贸 ni calefacci贸 convencionals.

1

Combina una excel路lent qualitat t猫rmica dels materials de tancament de l鈥檈difici (parets, finestres i portes), l鈥櫭簊 de les fonts de calor internes (insolaci贸 natural i fons procedents dels dispositius el猫ctrics habituals a les llars) i la minimitzaci贸 de les p猫rdues de ventilaci贸 amb un sistema controlat amb recuperaci贸 de calor.

2

A vegades, en climes m茅s benignes, no cal cap tipus de sistema de calefacci贸 o de refrigeraci贸. En aquest cas tamb茅 podem parlar d鈥檜na casa passiva, que no t茅 cap sistema de generaci贸 de climatitzaci贸.

3

Per reduir l鈥檈xc茅s de calor propi de l鈥檈stiu, s鈥檋a de planificar l鈥櫭簊 de la ventilaci贸 natural a la nit i crear zones d鈥檕mbra que protegeixin del sobreescalfament que pot produir la radiaci贸 solar.

4

La demanda de calefacci贸 茅s inferior a 15 kWh/m虏 a l鈥檃ny: una reducci贸 d鈥檈ntre el 70% i el 90% de la demanda mitjana d鈥檈nergia. Aix貌 suposa un important estalvi econ貌mic i un benefici ambiental.

5

Tamb茅 es controla el grau d鈥檋umitat interior, per evitar completament qualsevol fong i florits, aconseguint un espai filtrat i lliure de qualsevol agent nociu en suspensi贸 a l鈥檌nterior de l鈥檋abitatge. Aix貌 repercuteix en una millora de la salut dels residents.

Al final, el desenvolupament de cada projecte ens porta a la millor de les solucions. Aquesta es trasllada als clients, que s贸n els qui acaben decidint.

鈥淓ls edificis Passivhaus aconsegueixen reduir fins a un 70-90% les necessitats de calefacci贸 i de refrigeraci贸 d鈥檜n habitatge.鈥

Principals caracter铆stiques dels edificis passius que projectem

DISSENY BIOCLIM脌TIC

Una casa passiva certificada t茅 una temperatura interior constant i agradable durant tot l鈥檃ny. Tamb茅 fa un bon 煤s de la llum natural; per aix貌 necessita menys energia per escalfar, refredar i il路luminar que una casa convencional.

Igualment, fem servir totes les eines de qu猫 disposem per anar un pas m茅s enll脿: plantaci贸 d鈥檃rbres de fulla caduca, utilitzaci贸 de plantes enfiladisses, p猫rgoles, proteccions solars, etc.

A脧LLAMENT T脠RMIC

Amb un gruix d鈥檃茂llament t猫rmic molt superior a l鈥檜tilitzat normalment, les Passivhaus experimenten una p猫rdua t猫rmica molt limitada. Les necessitats de calefacci贸 i de refrigeraci贸 es redueixen molt o s贸n nul路les.

Per貌 no nom茅s aix貌: a Drycon System donem molta import脿ncia a la utilitzaci贸 d鈥檃茂llaments ecol貌gics estudiats per a cada soluci贸 constructiva en concret.

Aix铆, minimitzem les despeses de construcci贸 i obtenim el m脿xim rendiment. Per aix貌, comptem amb col路laboradors especialitzats que ens assessoren en cada projecte.

Cal estudiar la situaci贸 de les portes i finestres, per evitar que siguin un punt feble de p猫rdues de calor o fred. La soluci贸 茅s instal路lar una fusteria de qualitat, estudiant els elements fixos i practicables i la seva disposici贸 a cada fa莽ana.

Un bon disseny d鈥檃quests elements ens permetr脿 disposar d鈥檜na bona ventilaci贸 creuada i una temperatura agradable durant les nits d鈥檈stiu.

ABS脠NCIA DE PONTS T脠RMICS

Els ponts t猫rmics s贸n una entrada de fred o calor no controlada. Un cur贸s estudi i la posterior posada en obra ens permet eliminar-los.

En suprimir els ponts t猫rmics i amb l鈥檃juda de la ventilaci贸, desapareixen les patologies habituals dels edificis de construcci贸 tradicional com les humitats, les condensacions i els fongs, especialment cr铆tics per a les persones al路l猫rgiques i amb m茅s sensibilitat.

HERMETISME A l鈥橝IRE

Als habitatges tradicionals es produeixen fuites d鈥檃ire, ocasionades per una mala resoluci贸 dels ponts t猫rmics. Aix貌 pot provocar condensacions a l鈥檌nterior, amb el conseg眉ent perjudici per als residents.

Un habitatge Passivhaus 茅s herm猫tic al pas de l鈥檃ire. Aquest hermetisme es mesura amb un assaig anomenat Blower Door, que consisteix a crear un diferencial de pressi贸 entre l鈥檌nterior i l鈥檈xterior de l鈥檋abitatge col路locant un ventilador en una de les obertures a l鈥檈xterior.

Aquest assaig 茅s un dels requisits per aconseguir el certificat d鈥檈difici passiu. El resultat ha de ser inferior a 0,6 renovacions d鈥檃ire per hora per a edificis de nova planta

INSTAL路LACIONS

Probablement, l鈥檈lement m茅s diferenciador amb la resta d鈥檈dificacions. Encara que totes les caracter铆stiques anteriors s贸n merament passives, les instal路lacions s贸n l鈥檈lement actiu de la casa i han de funcionar correctament per aconseguir el benestar final.

Les cases passives o Passivhaus tenen un sistema de ventilaci贸 mec脿nica amb recuperador de calor (VMC). Aquest sistema filtra l鈥檃ire de l鈥檌nterior de la casa mitjan莽ant l鈥檌ntercanviador de calor i proporciona una renovaci贸 constant mantenint una temperatura permanent i adequada.

A m茅s, filtra l鈥檃ire perqu猫 sigui adequat, eliminant pol路luci贸 i altres agents atmosf猫rics negatius.

Per cobrir la demanda de climatitzaci贸, s鈥檌nstal路la una caldera d鈥檃erot猫rmia, aire-aigua i aire-aire, amb un dip貌sit d鈥橝CS per a l鈥檃igua sanit脿ria i dues opcions de clima: bomba de calor o terra radiant refrescant.

Amb aquesta caldera de baixa temperatura aconseguim un grau de confort ideal amb un m铆nim consum d鈥檈nergia. Tot i que la instal路laci贸 de plaques fotovoltaiques ens pot ajudar a arribar a un consum gaireb茅 nul, actualment no 茅s possible prescindir d鈥檜na companyia energ猫tica subministradora.

Certificat Passivhaus

Passivhaus CL脌SSIC
脡s l鈥檈st脿ndard m茅s antic. Adaptat a cada clima, 茅s capa莽 de garantir la m脿xima efici猫ncia energ猫tica durant tot l鈥檃ny.

Passivhaus PLUS
Es d贸na a les cases que s贸n autosuficients energ猫ticament, 茅s a dir, que produeixen l鈥檈nergia que necessiten.

Passivhaus PREMIUM
S鈥檃torga a les cases que produeixen m茅s energia de la que consumeixen; per tant, aporten energia a la xarxa general.

Certificat de sostenibilitat

A Drycon System donem molta rellev脿ncia a l鈥檈lecci贸 dels materials: resist猫ncia, durada, flexibilitat鈥 Per貌 no nom茅s aix貌: els nostres materials presenten el certificat DAP (Declaraci贸 Ambiental del Producte).

Aix铆 contribu茂m a la millora del medi ambient, promovent la construcci贸 sostenible d鈥檈dificis eficients des del punt de vista energ猫tic.